Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή και το ενδιαφέρον που δείξατε όλο αυτό το διάστημα για τα προιόντα Vegetarian Butcher, τα οποία δεν φέρνουμε πια στην Ελλάδα γιατί ανέλαβε των προωθήση τους η UNILEVER.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κατεψυγμένα προϊόντα μας στην κατάψυξη για περίπου 3-6 μήνες (βλέπε Ημερομηνία Λήξης). Τα προϊόντα πρέπει πρώτα να αποψύχονται πριν τη χρήση τους: κατά προτίμηση τοποθετώντας τα στο ψυγείο για κάποιες ώρες ή αποψύχωντας τα στον φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείτε ακόμα να συντηρήσετε τα προϊόντα μας στο ψυγείο μετά την αγορά τους αλλά αυτό μειώνει τον χρόνο ζωής τους. Μετά το μαγείρεμα, προτείνουμε να καταναλώνονται τα προϊόντα μας εντός 2 ημερών.
Αν αγοράσετε ένα προϊόν ψυγείου, ο χρόνος ζωής του είναι η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.
Μπορείτε να καταψύξετε ένα προϊόν, την ημέρα αγοράς του. Αν αποψυχθεί, προτείνουμε να καταναλωθεί άμεσα.
Τα προϊόντα μας μπορούν να μαγειρευτούν στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και το γκριλ. Δεν προτείνουμε να μαγειρευτούν στον φούρνο μικροκυμάτων. Οδηγίες προετοιμασίας υπάρχουν πάνω σε κάθε συσκευασία ή ακόμα στην σελίδα των προϊόντων μας.
Η εξωτερική συσκευασία καθώς και η συσκευασία κατάψυξης είναι 100% ανακυκλώσιμα.
Το λούπινο είναι ένα φυτό που παλαιότερα φύονταν και στην Ελλάδα σε μεγάλη έκταση και μάλιστα χρησιμοποιούνταν ευρέως στην διατροφή. Σήμερα, καταναλώνεται ακόμα,σε μικρότερη κλίμακα, σε διάφορες περιοχές όπως στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Λακωνία λόγω της καλής διατροφικής ποιότητας, αφού πρόκειται για καρπούς πλούσιους σε πρωτεΐνη.
Το λούπινό μας είναι βιολογικό και καλλιεργείται στην Ολλανδία.
Τα εξής προϊόντα μας έχουν λούπινο:
Vegan κροκέτες
Vegan Κοτόπουλο Shawarma
Vegetarian Λουκανικόπιτα
Η σόγια μας είναι ΜΗ Γενετικά Τροποποιημένη και προέρχεται από καλλιέργειες μικρής κλίμακας χωρίς να καταστρέφονται δάση (Νότια Αμερική-περιοχή έξω από τα δάση του Αμαζονίου, Μεσοδυτικές Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς και περιοχές της Ασίας).
Τα εξής προϊόντα μας περιέχουν σόγια:
Μπιφτέκι mc2
Vegetarian Κεφτεδάκια
Vegetarian Λουκάνικο
Τόνος μη αλιευμένος
Vegetarian Ωμός κιμάς
Vegan Μπουκιές Κοτόπουλο
Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ Μη Γενετικά Τροποποιημένη σόγια.
Προς το παρόν, το χωρίς λιπαρά αλεύρι σόγιας που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας δεν είναι βιολογικό. Δουλεύουμε όμως προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, προσπαθούμε να εξελίξουμε νέα προϊόντα βασισμένα στο ολλανδικό βιολογικό μας λούπινο.
Χρησιμοποιούμε μη ζυμωμένη σόγια στα προϊόντα μας.
Ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων μας είναι βιολογικά. Τα παρακάτω προϊόντα έχουν την σχετική πιστοποίηση: Κοτόπουλο Shawarma, Vegetarian Κροκέτες, Κροκέτες Μπαλίτσες, Λουκανικόπιτα και Μπιφτέκια Noodle. Σκοπός μας είναι μελλοντικά το 100% των προϊόντων μας να είναι βιολογικά.
Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG). Είμαστε πολύ αυστηροί στη χρήση των συγκεκριμένων συντηρητικών και ενισχυτικών γεύσης και απαιτούμε από τους προμηθευτές μας να μας γνωστοποιούν την προέλευση των πρώτων υλών τους. Αρνούμαστε να κάνουμε χρήση αυτών σε οποιοδήποτε προϊόν μας. Τα ελάχιστα συντηρητικα που ακόμα χρησιμοποιούμε σε μερικά προϊόντα μας, θα εξαλειφθούν σύντομα.
4 από τα προϊόντα μας περιέχουν ένα μικρό ποσοστό σιρόπι γλυκόζης το οποίο όμως διαφέρει από το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη που ευθύνεται για την παχυσαρκία.
Για εμάς, περιβάλλον και βιωσιμότητα είναι σημαντικές έννοιες, τις οποίες και σεβόμαστε απόλυτα. Γι’αυτό, το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούμε, παρόμοια με τη σόγια μας, προέρχεται από πηγές που δεν καταστρέφουν τα δάση.
Τα προϊόντα του Vegetarian Butcher είναι βασισμένα στη σόγια και το λούπινο που είναι και τα δύο πλούσιες πηγές σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες, ιδανικά συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα προϊόντα μας περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες και λιγότερα λιπαρά, αλλά η περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη και θερμίδες είναι ίδια όπως σε μια μερίδα κρέας.
Μπιφτέκι mc2: Σίδηρος+βιταμίνη Β12
Vegan Μπουκιές Κοτόπουλου: Σίδηρος
Vegan Λωρίδες Μοσχαριού: Σίδηρος        
Vegetarian Ωμός κιμάς: Σίδηρος+βιταμίνη Β12
Vegan Κοτόπουλο Teriyaki: Σίδηρος   
Vegetarian Καπνιστές Λωρίδες Μπέικον: Σίδηρος
Vegetarian Κεφτεδάκια: Σίδηρος+βιταμίνη Β12
Ναι, περισσότερα από τα μισά μας προϊόντα είναι vegan και δεν περιέχουν αβγά και γάλα. Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε από το πράσινο σηματάκι ‘V’ στην συσκευασία.
Παρ’όλο που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε όλα μας τα προϊόντα vegan, η πρωτεϊνη αβγού που χρησιμοποιούμε, προσθέτει εξαιρετική υφή, ώστε να πείσουμε μέχρι και τον τελευταίο κρεατοφάγο ότι δεν χάνει τίποτα από τη γεύση του κρέατος.
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα προϊόντα μας δεν περιέχουν γλουτένη. Τα βασικά μας συστατικά, λούπινο και σόγια, είναι gluten-free, αλλά ενδέχεται η ύπαρξη γλουτένης στις εγκαταστάσεις που παρασκευάζονται τα προϊόντα μας. 
Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να αναφέρουμε στη συσκευασία οποιοδήποτε αλλεργιογόνο περιέχεται στα προϊόντα μας
Το κρεμμύδι και το σκόρδο ανήκουν στην κατηγορία των μπαχαρικών, οπότε αν αναφέρεται στην συσκευασία η λέξη μπαχαρικά, ενδέχεται να περιέχονται.
Χρησιμοποιούμε αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής.
Όλα τα βελτιωτικά γεύσης που χρησιμοποιούμε προέρχονται από φυτά, λαχανικά ή φυσικά μέταλλα. Ο ακριβής συνδυασμός τους είναι το μυστικό μας!!!   
Περιέχει φυτικά εκχυλίσματα από πάπρικα και παντζάρι για να δώσει την όψη του κρέατος.
Αποτελούνται από 60% νερό. Παρόμοια σύσταση με αυτή του αληθινού κοτόπουλου.
Στην ιστοσελίδα μας, στη στήλη των προϊόντων, και φυσικά στις συσκευασίες.
Η μαγιά παρέχει μια συγκεκριμένη γεύση, σημαντική για κάποια από τα προϊόντα μας. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν επιλογές χωρίς μαγιά.
Vegan Κοτόπουλο Teriyaki
Μη αλιευμένος Τόνος
Vegan Μπουκιές Κοτόπουλου
Vegan Λωρίδες Μοσχαριού
Vegan Μπουκίτσες Μπέικον, με βάση λαχανικών
Από την ηλικία του ενός έτους, ξεκινώντας με μικρότερες ποσότητες.
Φυσικά και μπορείτε, δίνοντάς τους την γεύση που προτιμάτε.
Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά για να δημιουργήσουμε νόστιμα υποκατάστατα κρέατος και ψαριού, που έχουν ίση αν όχι μεγαλύτερη διατροφική αξία από τα αντίστοιχα ζωικά. Επίσης, τα φυτικά έλαια που χρησιμοποιούμε είναι ευρέως γνωστό ότι είναι πιο υγιεινά από τα αντίστοιχα ζωικά λίπη. Τέλος, τα τρόφιμά μας είναι πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και χαμηλά σε λιπαρά..